PROJEKT: „BIT NET – umrežavanjem do razvoja poduzetništva u Valpovštini i Miholjštini“

VALPOVO Grad Valpovo je u suradnji s Valpovačkim poduzetničkim centrom, Miholjačkim poduzetničkim centrom, Lokalnom razvojnom agencijom te Poduzetničkim inkubatorom OSVIT – zadrugom kao partnerima, prijavio projekt „BIT NET – umrežavanjem do razvoja poduzetništva u  Valpovštini i Miholjštini“ na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj: Razvoj poslovne infrastrukture.

Ukupna vrijednost projekta je 11,935.871,63 kn, od čega je EU financiranje 99%, odnosno 11,816.362,51 kn. Vrijednost izgradnje i opremanja poslovno-proizvodne zgrade poduzetničkog inkubatora i akceleratora u Valpovu, uključujući edukacijsko-proizvodne centre za pčelarstvo, preradu voća i povrća te tehnologije, iznosi 10.428.471,16 kn. Ostatak vrijednosti projekta odnosi se na proširenja kapaciteta poduzetničkog inkubatora u Donjem Miholjcu, promociju projekta i upravljanje projektom.

Provedbom projekata će se pridonijeti razvoju i poboljšanju kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture i povećanje broja proizvoda/usluga koje ona omogućava na području Valpovštine i Miholjštine, ali i cijele Osječko-baranjske županije jer se njime stvaraju uvjeti za veću konkurentnost malih poduzetnika, olakšava ekonomsko iskorištavanje novih ideja i potiče stvaranja novih poduzeća. Povezivanjem poduzetničkih inkubatora u Miholjcu i Valpovu osigurat će se sinergijski efekti jer će se unaprijediti dostupne poslovne pomoćne usluge, proširiti postojeća i osigurati nova infrastruktura za osnivanje, razvoj i širenje poslovanja MSP–ova. Također, omogućiti će im se lakši pristup informacijama, znanjima i uslugama.